Vyrobené na Slovensku Redakcia - články a profil autora

Autor Vyrobené na Slovensku Redakcia

U nás doma, na Slovensku, máme množstvo šikovných ľudí, ktorí svoju prácu robia poctivo a s láskouk tradíciám. Sme preto radi, že aj vďaka projektu Vyrobené na Slovensku môžeme spoločne objavovať lokálne klenoty a poodhaliť tak viac z tajov výroby produktov, ktoré poznáme iba z pultov v obchode alebo sme o nich predtým ani nechyrovali.

Ako sa z Baťovho dedičstva stala moderná ikona výroby Tatrasvit

Článok | Vyrobené na Slovensku Redakcia | 6. 9. 2024

Ako sa z Baťovho dedičstva stala moderná ikona výroby Tatrasvit
0

Spoločnosť Tatrasvit, ktorá sa môže pochváliť viac ako 90-ročnou históriou, sa stala synonymom kvality v oblasti výroby ponožiek a pančúch na Slovensku. V rozhovore nám prezradili, ako vnímajú projekt „Vyrobené na Slovensku“, aké výzvy prináša ich výroba kde vidia v budúcnosti plnej inovácií a udržateľnosti.

Inšpiratívny projekt: Ako Greenway podporuje slovenskú ekonomiku

Článok | Vyrobené na Slovensku Redakcia | 3. 9. 2024

Inšpiratívny projekt: Ako Greenway podporuje slovenskú ekonomiku
0

Projekt „Vyrobené na Slovensku“ prináša pozitívne svetlo na slovenské podniky, ako je Greenway. Tento projekt má za cieľ zlepšiť náladu v krajine a inšpirovať nielen podnikateľov, ale aj širšiu verejnosť. V článku sa dozviete, ako dlhodobá vízia, zameranie na podstatu a otvorenosť svetu pomohli Greenway stať sa lídrom v oblasti elektromobility.

Ako kuchynský experiment dobyl svet: Zamilovali si ho aj Slováci

Článok | Vyrobené na Slovensku Redakcia | 29. 8. 2024

Ako kuchynský experiment dobyl svet: Zamilovali si ho aj Slováci
0

Čipsy, obľúbený snack miliónov ľudí po celom svete, majú fascinujúcu históriu a bohatú tradíciu, ktorá siaha až do 19. storočia. Od jednoduchých tenkých plátkov zemiakov až po komplexné kombinácie chutí, čipsy sa stali neoddeliteľnou súčasťou našich životov a kultúry. Poďme sa o nich spoločne dozvedieť viac.

Kvalitné ponožky bez dlhých ciest: Lokálna výroba, globálna kvalita

Článok | Vyrobené na Slovensku Redakcia | 26. 8. 2024

Kvalitné ponožky bez dlhých ciest: Lokálna výroba, globálna kvalita
+1

Spoznajte s nami príbeh značky Fusakle, ktorá je príkladom skvelej kombinácie lokálnej výroby a globálnej kvality. V rozhovore so Zuzanou Srnankovou, marketingovou manažérkou spoločnosti, vám priblížime, ako táto slovenská spoločnosť pristupuje k výrobe svojich produktov s dôrazom na minimalizáciu environmentálnej stopy a podporu lokálnej ekonomiky. Nahliadneme tiež do tvorivých procesov, charitatívnych aktivít a budúcich ambícií značky, ktorá chce byť synonymom pre kvalitné ponožky na Slovensku.

Od praveku až po Fusakle: Pútavá ponožková história

Článok | Vyrobené na Slovensku Redakcia | 23. 8. 2024

Od praveku až po Fusakle: Pútavá ponožková história
0

Ponožky, dnes úplne bežná súčasť nášho šatníka, majú za sebou fascinujúcu históriu, ktorá prekvapivo siaha až do doby kamennej. Kto by bol povedal, že sa ich príbeh začne písať už tam, hoci sa v ničom nepodobali tým dnešným s peknými motívmi a v rôznych variáciách.

Vývoj ImageWell: Od skromných začiatkov k moderným výzvam

Článok | Vyrobené na Slovensku Redakcia | 20. 8. 2024

Vývoj ImageWell: Od skromných začiatkov k moderným výzvam
0

Spoločnosť ImageWell, popredný slovenský výrobca reklamy a prevádzkovateľ siete reklamných plôch, sa aktívne zapojila do podpory projektu „Vyrobené na Slovensku“. V rozhovore s Ing. Pavlom Cesnekom, zástupcom riaditeľa, sme hovorili o dôležitosti projektu v súčasnej spoločenskej atmosfére, ich začiatkoch pred viac než 20 rokmi, súčasných výzvach a inováciách v reklamnom priemysle. ImageWell zdôrazňuje svoju snahu o podporu slovenských talentov a prinášanie pozitívnych príkladov, ktoré ukazujú, že aj na Slovensku sa dajú robiť veci úspešne.

Reklamná revolúcia: Od Gutenbergovej tlače až po billboardy

Článok | Vyrobené na Slovensku Redakcia | 16. 8. 2024

Reklamná revolúcia: Od Gutenbergovej tlače až po billboardy
0

História tlače je fascinujúca cesta plná inovácií, ktorá zásadne zmenila šírenie informácií a vedomostí. V Číne sa tlač vyvinula už v druhom storočí n. l., kde boli základnými prvkami tlače – papier, atrament a reliéfne textové plochy. Napriek tomu, že princíp tlače bol známy dlho predtým, v Európe sa tlač rozvinula až v 15. storočí, keď kultúrne a ekonomické podmienky umožnili jej rozvoj a zavedenie do praxe. Prvú tlačiarenskú lisovaciu techniku vytvoril Johann Gutenberg okolo roku 1450, čím položil základy pre modernú tlač.

Od účtovníka k tvorbe nábytku: Inšpiratívny príbeh slovenskej firmy st.vol

Článok | Vyrobené na Slovensku Redakcia | 12. 8. 2024

Od účtovníka k tvorbe nábytku: Inšpiratívny príbeh slovenskej firmy st.vol
+2

Spoločnosť st.vol čaruje so starým drevom a vyrába z neho nábytok, ktorý má dušu. Naša nedávna návšteva poodhalila ich príbeh remeselného umenia a v rozhovore s jedným so zakladateľov značky sme získali nahliadnutie do procesu tvorby a filozofie firmy, ktorej cieľom je prinášať nábytok so silným príbehom a jedinečnou identitou.

Výpočet čistej mzdy 2024

Rozšírená verzia kalkulačky

Ďalšie kalkulačky