Ako financovať začiatok podnikania: Podnikateľský účet bez poplatku je najlepším začiatkom

Redakcia | rubrika: Článok | 1. 10. 2024
Ako začať podnikať a kde vziať peniaze na začiatok? To je otázka, ktorá trápi mnohých ambicióznych ľudí s podnikateľským duchom. Majú nápad, víziu a túžbu byť sám sebe pánom, no chýba im potrebný kapitál na rozbeh. Ak nepatríte medzi bohatých dedičov a na vašom účte sa nenachádzajú desiatky tisíc eur, nezúfajte. Existuje množstvo spôsobov, ako financovať začínajúce podnikanie. Prinášame vám prehľad niekoľkých z nich.
Ako financovať začiatok podnikania: Podnikateľský účet bez poplatku je najlepším začiatkom

Natívny obsah spoločnosti Tatra Banka.

Podnikateľský účet bez poplatkov za vedenie 

Jedným z prvých krokov k úspešnému podnikaniu je výber správnej banky a otvorenie podnikateľského účtu. Oddelenie súkromných financií od podnikateľských je pre podnikateľov výhodné pre udržanie prehľadu vo výdavkoch a príjmoch, čo zároveň uľahčí účtovníctvo a daňové povinnosti. Podnikateľský účet bude čoskoro povinný pre každého podnikateľa. Tatra banka vám ponúka nástroje a služby, ktoré vám v tomto smere výrazne pomôžu.

Tatra banka ponúka riešenia šité na mieru mladým aj začínajúcim podnikateľom. Živnostenský účet môžete mať prvých 12 mesiacov od 0 eura za vedenie, čo vám umožní sústrediť sa na rozvoj podnikania bez zbytočných nákladov. Pre mladých podnikateľov je vedenie účtu bezplatné až kým neprekročia vekovú hranicu 26 rokov. 

Medzi hlavné benefity patrí: 

· Digitálne otvorenie účtu: Rýchle a pohodlné, bez nutnosti návštevy pobočky, pre živnostníkov aj jednoosobové s.r.o.

· Založenie firmy za 1 euro: Prostredníctvom partnerov banky môžete jednoducho a výhodne založiť svoju firmu.

· Fakturačný softvér na 6 mesiacov zadarmo: Pomáha spravovať fakturáciu a finančné toky, čo je nevyhnutné pre úspešné riadenie financií.

· Kreditná karta s odmenou až 50 eur: Prístupná aj pre začínajúcich podnikateľov, poskytuje finančnú flexibilitu a odmeny.

· Výhodný leasing na vozidlo: S účtom máte nárok na leasing až do výšky 35 000 eur na nové alebo jazdené auto bez poplatkov za poskytnutie.

Živnostenský účet si otvoríte jednoducho cez aplikáciu Tatra banka, ak preferujete osobný kontakt tak v ktorejkoľvek pobočke Tatra banky. Prvých 12 mesiacov neplatíte poplatok za jeho vedenie. Ak bude váš mesačný obrat na účte aspoň 500 eur, môžete ho mať naďalej za 0 eur aj po roku. Mladí živnostníci majú účet bez poplatku za vedenie až do 26 rokov. Po zriadení účtu získate prístup k modernej správe financií cez aplikáciu Tatra banka a k výnimočnej ponuke bankových produktov a služieb pre každodenné využívanie. Na jednom mieste nájdete všetky piliere pre podnikanie – financovanie, lízing, platobné nástroje, vklady a výbery hotovosti či prepojenie účtu s fakturačným systémom. K účtu automaticky získavate aj zľavy u odborných partnerov pre uľahčenie podnikania. 

Podnikateľský úver aj z pohodlia domova

Jednou z najvyužívanejších možností financovania podnikania je podnikateľský úver. V minulosti sa síce podnikateľské pôžičky spájali s množstvom zdĺhavej byrokracie a poskytovaním iba pre vybrané subjekty, no týmto časom dávno odzvonilo. V Tatra banke si podnikateľský úver viete vybaviť online z pohodlia domova, a to až do výšky 50 000 eur. 

„Obávať sa pritom nemusia ani začínajúci podnikatelia, keďže online financovanie je vhodné aj v začiatkoch podnikateľskej činnosti. Výhodou bankového úveru nie je iba rýchlosť poskytnutia prostriedkov, ale aj možnosť uplatnenia si daňových výdavkov do účtovníctva, čím si podnikateľské subjekty optimalizujú svoje daňové povinnosti,“ vysvetľuje Ivana Zlatá, produktová špecialistka Tatra banky.

Granty a podpora s pomocou umelej inteligencie

Získavanie grantov z výziev štátu alebo EÚ môže priniesť financovanie vo výške tisícov až miliónov eur. Proces je však často zložitý a časovo náročný. Tatra banka v spolupráci s partnerom prináša inovatívne riešenie v podobe služby Grant AI.

Grant AI je unikátny nástroj využívajúci pokročilú technológiu umelej inteligencie, ktorý vám pomôže: 

- Rýchlo nájsť vhodné granty pre vaše podnikanie.

- Analyzovať dostupné možnosti a poskytovať odporúčania na mieru.

- Maximalizovať šance na úspech pri získavaní finančnej podpory.

Grant AI predstavuje moderný a efektívny spôsob, ako využiť dostupné finančné príležitosti a posunúť vaše podnikanie na vyššiu úroveň. Ako začínajúci podnikateľ získate prístup k nástrojom a podpore, ktoré vám pomôžu prekonať finančné výzvy a sústrediť sa na to najdôležitejšie – rozvoj vašich nápadov a rast podnikania.

Príspevok od štátu

Peniaze na rozbeh podnikania možno získať aj od štátu. Príspevok má však veľa podmienok, ktoré nie je ľahké splniť. Navyše so sebou prináša veľa administratívnych povinností a na rozdiel od úveru ho nemožno použiť na čokoľvek.

Začínajúci podnikatelia môžu využiť aj štátny príspevok až do výšky 7 534,48 eur na začatie podnikania. Tento príspevok poskytuje úrad práce, sociálnych vecí a rodiny na čiastočnú úhradu nákladov spojených so samostatnou zárobkovou činnosťou (SZČ). Podmienky zahŕňajú: 

- Evidenciu na úrade práce minimálne 3 mesiace (alebo 12 mesiacov, ak ste nedávno ukončili alebo pozastavili SZČ).

- Prevádzkovanie SZČ nepretržite aspoň dva roky.

- Predloženie podnikateľského zámeru a kalkulácie nákladov.

Príspevok sa vypláca v dvoch častiach a všetky výdavky spojené s ním je potrebné dokladovať. Nedá sa zaň napríklad kúpiť auto, alebo drahší počítač.

Začiatok podnikania nemusí byť sprevádzaný finančnými prekážkami. S podporou správnych partnerov, moderných technológií a využitím dostupných finančných nástrojov môžete premeniť svoj nápad na úspešný biznis. Tatra banka je pripravená byť vaším spoľahlivým partnerom na tejto ceste. Nechajte svoje nápady rásť s pomocou inovatívnych riešení a začnite písať svoj podnikateľský príbeh ešte dnes.

VIAC O PODNIKANÍ S TATRA BANKOU

Redakcia

Autor článku Redakcia

Internetový denník Peniaze.sk momentálne patrí medzi najnavštevovanejšie ekonomické weby. Svojim užívateľom ponúka články z rôznych oblastí osobných financií, praktické rady, komentáre, užitočné kalkulačky, politické témy,... Ďalšie články autora.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Ako obísť daň z finančných transakcií a platiť len pár centov ročne (návod)

1. 10. 2024 | Ivana Sladkovská

Ako obísť daň z finančných transakcií a platiť len pár centov ročne (návod)

Poslanci parlamentu schválili konsolidačný balíček a daň z finančných transakcií pre podnikateľov je jednou z najväčších položiek. Menší podnikatelia a najmä živnostníci si však budú... celý článok

Podnikatelia si povinne založia firemný účet: PREHĽAD ponuky slovenských bánk

23. 9. 2024 | Ivana Sladkovská

Podnikatelia si povinne založia firemný účet: PREHĽAD ponuky slovenských bánk

Nová daň z finančných transakcií, ktorá vstúpi do platnosti od 1. januára 2025, prináša pre slovenských podnikateľov nové výzvy. Každý živnostník bude musieť mať podnikateľský účet,... celý článok

Spoločný bankový účet vás v najhorších chvíľach nechá bez peňazí

23. 9. 2024 | Barbora Magočová

Spoločný bankový účet vás v najhorších chvíľach nechá bez peňazí

Mnohí manželia či partneri majú z praktických dôvodov spoločný účet. Neraz sa z neho hradia všetky výdavky súvisiace s chodom domácnosti, vrátane poplatkov za energie či iné služby;... celý článok

Novinka od slovenskej banky: Hra, ktorá učí deti to, čo ich škola nenaučí

16. 9. 2024 | Redakcia

Novinka od slovenskej banky: Hra, ktorá učí deti to, čo ich škola nenaučí

Tatra Banka predstavuje nové funkcie aplikácie TABI, ktoré im pomáhajú nielen sa zabaviť, ale aj získať dôležité vedomosti o finančnom svete. Táto edukačno-herná aplikácia je k dispozícii... celý článok

Ako sa dostať do letiskového salónika? Letenku do prvej triedy netreba, kľúčom je vaša karta

19. 8. 2024 | Natália Stašíková

Ako sa dostať do letiskového salónika? Letenku do prvej triedy netreba, kľúčom je vaša karta

Letiskové salóniky sú oázou komfortu a pohodlia, čo klasické zóny na letiskách často neponúkajú. Mnohí Slováci si myslia, že salóniky sú určené len pre cestujúcich v prvej alebo business... celý článok