Biedronka sa blíži, na Slovensku hľadá manažérov zvláštnym spôsobom

Ivana Sladkovská | rubrika: Článok | 7. 6. 2024
Vstup reťazca Biedronka na slovenský trh sa nezadržateľne blíži. Firma už hľadá manažérov jednotlivých predajní. Robí to však na slovenské pomery veľmi nezvyčajným spôsobom. Uchádzačom neprezradí výšku mzdy, chce, aby si ju navrhli sami.
Biedronka sa blíži, na Slovensku hľadá manažérov zvláštnym spôsobom

Zdroj: Archív Canva

Reťazec Biedronka by mohol na Slovensku otvoriť svju prvú predajňu už tento rok, špekuluje sa dokonca o termíne pred Vianocami. Inzeráty spoločnosti naznačujú, že prípravy na vstup na slovenský trh sú naozaj v plnom prúde. Biedronka hľadá manažérov nielen do centrály, ale aj do distribučného centra. Ponuky práce zároveň naznačujú, kde bude mať spoločnosť svoj hlavný stan. Novinkou je hľadanie manažérov do jednotlivých predajní, ktoré už odštartovalo.

Jeronimo Martins, vlastník Biedronky, ponúka na Profesii rôzne pozície a platy. Od právnika s platom od 2 700 eur až po nákupcov (od 1 600 eur) až po administratívnych pracovníkov v sklade (od 1 300 eur). 

Ešte ani neprišli a už obišli zákon

Ako však prezradila HR manažérka Jerónimo Martins Slovensko Zuzana Baloghová, hľadajú sa už aj manažéri predajní a ich zástupcovia, ktorí sa môžu prihlásiť prostredníctvom formulára.

Český server Kupi.cz si všimol, že formulár je zvláštny tým, že chce od uchádzačov, aby si sami navrhli výšku platu. Biedronka tým obišla slovenský zákon, ktorý prikazuje firmám uvádzať v inzerátoch s ponukami práce aj základnú zložku platu. V tomto prípade však o inzerát nejde a firma tak žiadny zákon neporušuje. 

Lokality predajní Biedronky zatiaľ nepoznáme. Inzeráty už prezradili, že centrála bude v Bratislave, v kancelárskej budove Polus Tower pri nákupnom Centre Vivo!. Už dlhšie je známa informácia, že distribučné centrum reťazca rastie pri Trnave.

Lacný, obľúbený a problémový

Biedronka chce podľa vlastných slov priniesť na Slovensko „svoj úspešný obchodný model a jej cieľom je dodávať slovenským zákazníkom a zákazníčkam kvalitné výrobky za najlepšie ceny.“ Tak to stojí v inzerátoch. Úspešný tento reťazec rozhodne je, v Poľsku je najväčším zamestnávateľom a má 3 500 predajní v 1 100 mestách.

Biedronka je tiež veľmi obľúbená nielen u Poliakov, ale aj u Čechov a Slovákov, ktorí žijú na severe a do Biedronky chodievajú nakupovať. Na sociálnych sieťach sa potom chvália plnými košíkmi lacných potravín. Podľa reakcií na sociálnych sieťach má Biedronka lacné najmä čerstvé potraviny, ovocie, zeleninu, mliečne produkty a mäso. Ľudia si tiež pochvaľujú ich kvalitu.

Biedronka si na Slovensku už zaregistrovala aj svoje vlastné, privátne značky, ktoré sú jej zdrojom úspechu. Čaje bude u nás predáva pod značkou Herbarium, jogurty budú značky Bondi, grécke špeciality budú značky Elios a detské výrobky označí meno Miami.  

Jej obchodný model spočíva najmä v podliezaní cien konkurencie, Biedronka skutočne patrí k lídrom, čo sa týka nízkych cien. Patrí však aj k lídrom v pokutách. Ako sme už upozorňovali, Biedronka má na krku peňažné tresty, aké si slovenské reťazce nevedia ani predstaviť. U nás reťazce v minulosti horekovali nad drakonickou pokutou milión eur, Biedronka sama osebe dostáva pokuty vo výške desiatok miliónov eur.

Biedronka napríklad označovala ukrajinské uhorky za poľské, predávala jahody nakazené žltačkou, správala sa neférovo voči zamestnancom aj svojím dodávateľom. Za väčšinu týchto praktík si „vykoledovala“ aj pokuty, za neférové zaobchádzanie s dodávateľmi dokonca až 163 miliónov eur.

Ivana Sladkovská

Autor článku Ivana Sladkovská

Šéfredaktorka portálu Peniaze.sk. Venuje sa najmä servisným ekonomickým témam štátnych dávok, dôchodkov a sociálnych výhod. Ďalšie články autora.

Účet s bonusom až do 60 €

Chcem bonus

Založte si Účet pre zelenší svet online – kvôli prírode aj pre seba! Na 12 mesiacov zadarmo a s podporou enviroprojektov.

Advertisement

Daňové priznanie v predĺženom termine online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur. Pre našich čitateľov exkluzívna zľava 10%.

DníHodínMinútSekúnd
Nechcem sa stresovaťZľavový kód: PENIAZE10

Ak chcete riešiť dane po starom, máme pre vás inteligentné formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Obľúbené témy

biedronka, platy, predajňa, slovensko

Toto ste už čítali?

Novinka, ktorá poteší slovenských vodičov: Bezplatných úsekov diaľníc bude viac

4. 7. 2024 | Natália Stašíková

Novinka, ktorá poteší slovenských vodičov: Bezplatných úsekov diaľníc bude viac

Ešte v máji sme informovali o zmenách pre motoristov, ktoré môžu znamenať výrazné úspory. Novela vyhlášky o diaľničnej známke z dielne vlády SR, oslobodí až 197 kilometrov diaľnic a... celý článok

Najlacnejšia trasa do Chorvátska: Kde ušetríte na diaľničných poplatkoch a kde natankovať?

2. 7. 2024 | Natália Stašíková

Najlacnejšia trasa do Chorvátska: Kde ušetríte na diaľničných poplatkoch a kde natankovať?

Slováci sa každé leto vyberú do Chorvátska autom. Pozreli sme sa preto na najlepšie trasy a poplatky, ktoré na vodičov číhajú. Komu sa viac oplatí ísť cez Maďarsko a kto ušetrí keď... celý článok

S novou diaľničnou známkou prichádzajú nové pokuty: PREHĽAD zmien od 1. augusta

1. 7. 2024 | Barbora Magočová

S novou diaľničnou známkou prichádzajú nové pokuty: PREHĽAD zmien od 1. augusta

Zavedenie novej jednodňovej diaľničnej známky a sprísnenie pravidiel pre vodičov prináša zásadné zmeny v systéme diaľničných poplatkov na Slovensku. Poslanci schválili novelu zákona,... celý článok

Skupina mladých Slovákov môže získať vodičský preukaz zadarmo

28. 6. 2024 | Ivana Sladkovská

Skupina mladých Slovákov môže získať vodičský preukaz zadarmo

Príspevok na vodičský preukaz je tento rok určený len pre ľudí z centier pre deti a rodiny, čo je novinka, ktorá má pomôcť najzraniteľnejším skupinám osamostatniť sa. Podmienky sú prísne,... celý článok

Tento obľúbený letný šport vás môže vyjsť pekne draho. Vedeli ste o tomto zákaze?

28. 6. 2024 | Barbora Magočová

Tento obľúbený letný šport vás môže vyjsť pekne draho. Vedeli ste o tomto zákaze?

Slovensko ponúka nádherné trasy pre cyklistov, no mnohé z nich vedú cez chránené územia, kde platia prísne obmedzenia. Jazda na bicykli, kolobežke alebo segwayi je zakázaná už v 2.... celý článok