Zjednodušte si život a ušetrite peniaze odstránením týchto vecí

PR článok | rubrika: PR článok | 1. 4. 2024
V každodennom zhone sa často stretávame s množstvom vecí, ktoré nám zbytočne komplikujú život a navyše nás oberajú nielen o čas, ale rovnako potrebné financie. Veľmi často si to neuvedomujeme, ale podstatnú časť akýchkoľvek strát tohto charakteru si spôsobujeme vlastným pričinením, a to v podobe zlozvykov s nie práve ideálnymi následkami. Život si však môžeme značne zjednodušiť a dokonca tým ešte aj ušetriť peniaze, ak sa týchto zvykov, činností alebo vecí zbavíme.
Zjednodušte si život a ušetrite peniaze odstránením týchto vecí
Komerčná spolupráca
Zdroj: Mladen Mitrinovic/Shutterstock.com

Komerčná spolupráca

Ktorých 5 vecí v našom živote nás oberá o drahocenný čas, financie a komfort? 

Neporiadok 

Neporiadok je často podceňovaným, no veľmi významným faktorom, ktorý ovplyvňuje naše každodenné fungovanie. Konečným výsledkom môže byť okrem iného aj zvýšený stres, strata času a financií, čo sa neoplatí podceňovať. Ako je najlepšie takúto situáciu vyriešiť?  

Stačí si urobiť vo veciach poriadok. Na začiatok si na tento účel nájdite vhodný úložný priestor, ktorým môže byť napríklad kovový regál do pivnice, ktorý vám umožní mať všetko usporiadané a dokonca aj v suteréne udržať o dôležitých veciach na život dokonalý prehľad.  

Len čo budete mať svoje veci usporiadané a organizované, môžete sa sústrediť na to, čo je skutočne dôležité a eliminovať zbytočný stres spojený s hľadaním vecí. Preto je investícia do účinného úložného priestoru nielen investíciou do poriadku, ale aj vášho pohodlia a vyššej produktivity. 

Multitasking 

Multitasking je často chápaný ako spôsob, ako efektívne využiť čas a zvýšiť produktivitu. Avšak, keďže naša pozornosť je v tomto „systéme“ rozptýlená medzi viacerými úlohami, môže to viesť (nielen vo vyššom veku) k chaotickému správaniu, stresu a zvýšenej miere chýb. Napríklad, keď sa snažíme súčasne písať e-mail, telefonovať a písať správu, náš mozog musí medzi týmito úlohami neustále prepínať, čo môže spôsobiť zníženú efektivitu a zvýšený tlak. 

Zámer robiť niekoľko úloh naraz tak často nespĺňa svoj účel maximalizácie času, ale naopak, môže spôsobiť, že sa veci budú vykonávať pomalšie a menej efektívne. Preto sa odporúča venovať pozornosť dokončeniu jednej úlohy s vyššou kvalitou a efektivitou, čím dosiahnete viac ako ste si pôvodne mysleli.  

 

Nevyužívané predplatené služby  

Možno budete prekvapení, ale nie každý neporiadok je fyzický. Naše životné, často však najmä tie finančné rozhodnutia môže ovplyvniť aj mentálny chaos, spôsobujúci rôzne predplatené služby, ktoré  využívame sporadicky alebo vôbec, no z účtu nám postupne uberajú nemalé čiastky. 

Zvážte preto, či vám členstvo v telocvični prináša osoh? Zamyslite sa nad tým, či vám predplatené hry ešte stále skracujú dlhé chvíle alebo len sumy na účte? Urobte si analýzu sledovanosti streamovacích kanálov, ktoré vás mesačne oberajú o nemalé sumy. 

Poplatky za účty 

Poplatky za nevyužívané účty môžu byť ďalšími tichými, no významnými "zlodejmi" vašich financií, čo si človek veľmi často uvedomí až vtedy, keď je neskoro a predstavuje to výrazný zásah do obmedzeného rozpočtu. Preto je dôležité pravidelne prehodnotiť vaše finančné účty a ich produktové portfólio a zrušiť tie, ktoré nevyužívate alebo ktoré vám neposkytujú dostatočnú hodnotu v porovnaní s ich nákladmi. Týmto spôsobom môžete ušetriť peniaze a udržať vaše financie čisté a efektívne. 

Veci, ktoré nepoužívate 

Každý z nás sa raz za svoj život určite dopustil toho, že si s dobrým úmyslom niečo pre seba kúpil, ale nakoniec nevyužil a nechal tým zaberať cenný priestor v domácom prostredí. Nech už to bolo čokoľvek, je načase pouvažovať nad tým, ako sa takýchto nepotrebných vecí zbaviť a možno ich premeniť na hotovosť v peňaženke alebo peknú sumu na účte v banke. Využiť na predaj môžete rôzne online bazáre a získať tak nielen peniaze, ale aj viac miesta v malom byte.  

Odstránenie nepotrebných vecí z vášho života nie je len o uvoľnení priestoru vo vašom dome, ale aj o oslobodení sa od zbytočných nákladov a zlepšení vášho celkového blahobytu. Zamyslite sa teda nad tým, čo vás oberá o čas aj financie a pristúpte ku krokom, ktoré vám otvárajú dvere k jednoduchšiemu a finančne zdravšiemu životnému štýlu. 

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Potrebujete niekoho splnomocniť? Čo všetko tým riskujete? (+ vzor plnomocenstva pre rok 2024)

6. 9. 2024 | Barbora Magočová

Potrebujete niekoho splnomocniť? Čo všetko tým riskujete? (+ vzor plnomocenstva pre rok 2024)

Plnomocenstvo je veľmi užitočný inštitút. Využijete ho, keď treba niečo zariadiť pre starších či chorých príbuzných; pomôže aj s riešením vecí, na ktoré nemáte čas alebo potrebnú odbornosť.... celý článok

Tichý luxus: Značky, ktoré poznajú len najbohatší a najmocnejší ľudia na svete

4. 9. 2024 | Ivana Sladkovská

Tichý luxus: Značky, ktoré poznajú len najbohatší a najmocnejší ľudia na svete

Fenomén „quiet luxury“ sa iba nedávno stal známym aj širokej verejnosti. Doteraz o týchto značkách chyrovali len ľudia, ktorí si ich produkty mohli dovoliť.

Najdrahšie hotely sveta: Za cenu jednej noci by sa dal kúpiť byť na Slovensku

3. 9. 2024 | Natália Stašíková

Najdrahšie hotely sveta: Za cenu jednej noci by sa dal kúpiť byť na Slovensku

Poďte s nami do sveta najdrahších hotelov, ktoré ponúkajú komfort a služby na najvyššej úrovni. V týchto hoteloch naozaj platí, že keď má človek dosť peňazí, možné je všetko.

Otváracie hodiny 1. septembra: Kde nakúpite na Deň ústavy?

30. 8. 2024 | Redakcia

Otváracie hodiny 1. septembra: Kde nakúpite na Deň ústavy?

Obchody budú otvorené aj počas Dňa ústavy 1. septembra 2024. Odteraz si budete môcť nakúpiť aj napriek tomu, že ide o štátny sviatok. Zákon určil, že už nie je dňom pracovného pokoja.... celý článok

Chcete lacnejšie potraviny? Štát usúdil, že ceny sú v poriadku, dostaneme iba nový web

22. 8. 2024 | Ivana Sladkovská

Chcete lacnejšie potraviny? Štát usúdil, že ceny sú v poriadku, dostaneme iba nový web

Vládny plán na boj proti vysokým cenám potravín prináša prekvapivú stratégiu – namiesto zásadných zmien v cenovej politike sa sústredí na monitorovanie a analýzu cenového vývoja. Ministerstvo... celý článok