Potvrdené: Na Slovensko mieria až 3 nové reťazce, otvárajú čoskoro

Ivana Sladkovská | rubrika: Článok | 8. 8. 2024
Na Slovensko prichádzajú značky Woolworth, Hebe a Ochnik. Všetky sú známe svojimi nízkymi cenami. Podľa spoločnosti, ktorá prenajíma obchodné priestory by mohli byť prvé predajne otvorené už tento rok.
Potvrdené: Na Slovensko mieria až 3 nové reťazce, otvárajú čoskoro

Zdroj: Archív Canva

Na Slovensko nenápadne prichádzajú tri nové značky: Woolworth, Hebe a Ochnik. Nepriamo to potvrdila spoločnosť Cushman&Wakefield, ktorá sa zaoberá správou a prenájmom komerčných priestorov.

„Maloobchodníci obnovili svoje expanzné plány a hľadajú nové príležitosti na trhu. Predovšetkým spoločnosť Woolworth oznámila svoj vstup na slovenský trh, čím sa zaradila k ďalším diskontným predajcom s príslušenstvom pre domácnosť a byt, ako sú Pepco a Action. Svoju prvú predajňu na Slovensku plánuje otvoriť aj Hebe, poľský predajca kozmetiky, ako aj Ochnik, poľská značka módy a doplnkov. Obe plánujú otvoriť nové predajne v druhej polovici roka,“ informuje firma v najnovšom reporte za druhý kvartál 2024.

Tri nové značky na slovenskom trhu

O poľskom predajcovi kozmetiky a drogérie Hebe sa hovorilo najmä v súvislosti s reťazcom Biedronka, ktorý tiež plánuje zabojovať o slovenského spotrebiteľa. Oba reťazce majú jedného majiteľa. Biedronka sa však zameriava na samostatne stojace obchody, podobne ako jej konkurenti Lidl a Kaufland. Hebe svoju prvú predajňu otvorí v nákupnom centre Eurovea.

Vstup reťazca Woolworth bol ešte donedávna otázny, hoci Hospodárske noviny ešte minulý rok informovali, že reťazec sa obzerá po slovenskom trhu. Dnes je už jeho vstup na Slovensko potvrdený, no zatiaľ nie je známe, kde budú jeho obchody umiestnené. Woolworth je známy nemecký reťazec, ktorý má podobné portfólio výrobkov a ceny ako reťazce Pepco, Action alebo napríklad Galaxy Home. Jeho plán expanzie zahŕňa až 5 000 nových predajní v regióne, takže Slováci sa môžu tešiť na nákupy na každom rohu. 

Úplne novým menom na scéne je Ochnik. V Poľsku ide o známu značku oblečenia a doplnkov. Známe sú najmä kožené tašky a kufre tejto značky. Nejde však o žiadny lacný reťazec, práve naopak. Čižmy vo výpredaji stoja 50-100 eur, kožená bunda od 120 až cez 300 eur. Ochnik tak nebude konkurovať lacným kolegom z Poľska, ako sú napríklad Sinsay či CCC, ktorý taktiež nepatrí medzi ultralacné obchody. 

Ivana Sladkovská

Autor článku Ivana Sladkovská

Šéfredaktorka portálu Peniaze.sk. Venuje sa najmä servisným ekonomickým témam štátnych dávok, dôchodkov a sociálnych výhod. Ďalšie články autora.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Obľúbené témy

biedronka, slovensko

Toto ste už čítali?

Tichý luxus: Značky, ktoré poznajú len najbohatší a najmocnejší ľudia na svete

4. 9. 2024 | Ivana Sladkovská

Tichý luxus: Značky, ktoré poznajú len najbohatší a najmocnejší ľudia na svete

Fenomén „quiet luxury“ sa iba nedávno stal známym aj širokej verejnosti. Doteraz o týchto značkách chyrovali len ľudia, ktorí si ich produkty mohli dovoliť.

Chcete lacnejšie potraviny? Štát usúdil, že ceny sú v poriadku, dostaneme iba nový web

22. 8. 2024 | Ivana Sladkovská

Chcete lacnejšie potraviny? Štát usúdil, že ceny sú v poriadku, dostaneme iba nový web

Vládny plán na boj proti vysokým cenám potravín prináša prekvapivú stratégiu – namiesto zásadných zmien v cenovej politike sa sústredí na monitorovanie a analýzu cenového vývoja. Ministerstvo... celý článok

Vojna vo fast fashion: Shein žaluje Temu, vraj falšuje ich výrobky

21. 8. 2024 | Ivana Sladkovská

Vojna vo fast fashion: Shein žaluje Temu, vraj falšuje ich výrobky

Shein obviňuje Temu z krádeže obchodných tajomstiev a kopírovania dizajnov, pričom tvrdí, že Temu využíva tieto informácie na výrobu napodobenín.

Biedronka prezradila, kde na Slovensku otvorí prvé predajne

15. 8. 2024 | Redakcia

Biedronka prezradila, kde na Slovensku otvorí prvé predajne

Obyvatelia týchto miest sa môžu tešiť na nový obchod. Budú to mestá Levice, Nové Zámky, Považská Bystrica, Senica a Zvolen. Zároveň dáva do pozornosti voľné pracovné pozície.

Test energeťákov: Obľúbený nápoj detí totálne pohorel

15. 8. 2024 | Ivana Sladkovská

Test energeťákov: Obľúbený nápoj detí totálne pohorel

Nezávislá spotrebiteľská organizácia dTest zverejnila výsledky svojho najnovšieho testu, ktorý odhalil šokujúce fakty o zložení týchto nápojov. Energetické nápoje, ktoré sú obľúbené... celý článok