Luxusné šperky: do ktorých kúskov sa oplatí investovať?

PR článok | rubrika: SEO PR | 1. 5. 2024
Medzi módnymi nadšencami v poslednom čase rezonuje trend nazývaný tichý luxus, ktorý si zakladá na kvalitných materiáloch a nadčasových strihoch. Vychádza z presvedčenia, že štýlový vzhľad nemôže byť založený na množstve krikľavých módnych kúskov s logom. Oveľa väčšiu službu nám urobí dokonale spracovaný odev, ktorý nám v šatníku vydrží roky. Podobne je to aj v oblasti šperkov. Namiesto lacnej bižutérie, ktorá má životnosť sotva dve sezóny, si môžete urobiť radosť niekoľkými kúskami, ktoré nikdy nezostarnú.
Luxusné šperky: do ktorých kúskov sa oplatí investovať?

Zdroj: KLENOTA

Kvalita namiesto kvantity 

Kľúčom k zostaveniu kolekcie nadčasových luxusných šperkov je zamerať sa na to, z čoho sú vyrobené. Chybu neurobíte, ak sa rozhodnete pre šperky z pravého zlata, pretože ide o kov, ktorý pomerne dobre odoláva mechanickému poškodeniu a aj po mnohých rokoch nosenia vyzerá stále skvele. Zlaté šperky sa dajú vo väčšine prípadov aj zušľachtiť, aby sa leskli a žiarili ako nové. Ďalším dôležitým faktorom je dizajn. Zabudnite na prehnaný a príliš dekoratívny štýl a nenechajte sa zlákať módnymi výstrelkami. Klasický štýl alebo minimalizmus v kombinácii so zlatom a drahými kameňmi budú stávkou na istotu. Pred kúpou nového šperku sa uistite, že dobre ladí s kúskami, ktoré už nosíte. To vám umožní vrstviť šperky podľa chuti a vytvárať neotrelé kombinácie. 

Pripravili sme pre vás výber ikonických luxusných šperkov, na ktoré sa môžete spoľahnúť v každej situácii. 

Prsteň s drahokamom 

Mnohé ženy túžia po krásnom trblietavom prsteni, ktorý sa nedá prehliadnuť. Ak patríte medzi ne, doprajte si kvalitný s pravým drahokamom. Laboratórne diamanty poskytujú širokú škálu možností. Majú rovnaké vlastnosti ako prírodné diamanty, ale sú oveľa dostupnejšie aj vo veľkostiach nad 1 karát. Dobrou investíciou budú aj takzvané drahokamy veľkej trojky - modrý zafír, ohnivo červený rubín a zelený smaragd. 

Perlový náhrdelník 

Perly sa tradične považujú za symbol luxusu a spoločenského postavenia. Kontrast elegantných perál a menej formálneho oblečenia vytvára dojem, že vyzeráte dokonale bez toho, aby ste sa museli príliš snažiť. Ak by ste si mali zaobstarať len jeden perlový šperk, určite by to mal byť kratší náhrdelník na krk. Dodá vám neprekonateľný pocit ženskosti a elegancie. 

Tenisový náramok 

Luxusný náramok zaujme jedným radom prepletených drahokamov, väčšinou čírych diamantov. Tento kúsok bude dokonalým doplnkom na každú príležitosť. Moderný vzhľad dosiahnete jeho kombináciou s jemnými retiazkovými náramkami.  

Diamantové náušnice 

Na zozname šperkov, ktoré pozdvihnú váš osobný štýl, nesmú chýbať diamantové napichovacie náušnice. Tie pristanú naozaj každej žene bez ohľadu na vek alebo farbu vlasov. Stavte na univerzálny diamant s okrúhlym brusom, ktorý lichotí každému tvaru tváre. Podľa toho, či chcete dosiahnuť jemnejší alebo výraznejší efekt, potom zvoľte veľkosť diamantov.  

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Obľúbené témy

Diamant, zlato

Toto ste už čítali?

Tichý luxus: Značky, ktoré poznajú len najbohatší a najmocnejší ľudia na svete

4. 9. 2024 | Ivana Sladkovská

Tichý luxus: Značky, ktoré poznajú len najbohatší a najmocnejší ľudia na svete

Fenomén „quiet luxury“ sa iba nedávno stal známym aj širokej verejnosti. Doteraz o týchto značkách chyrovali len ľudia, ktorí si ich produkty mohli dovoliť.

Chcete lacnejšie potraviny? Štát usúdil, že ceny sú v poriadku, dostaneme iba nový web

22. 8. 2024 | Ivana Sladkovská

Chcete lacnejšie potraviny? Štát usúdil, že ceny sú v poriadku, dostaneme iba nový web

Vládny plán na boj proti vysokým cenám potravín prináša prekvapivú stratégiu – namiesto zásadných zmien v cenovej politike sa sústredí na monitorovanie a analýzu cenového vývoja. Ministerstvo... celý článok

Vojna vo fast fashion: Shein žaluje Temu, vraj falšuje ich výrobky

21. 8. 2024 | Ivana Sladkovská

Vojna vo fast fashion: Shein žaluje Temu, vraj falšuje ich výrobky

Shein obviňuje Temu z krádeže obchodných tajomstiev a kopírovania dizajnov, pričom tvrdí, že Temu využíva tieto informácie na výrobu napodobenín.

Biedronka prezradila, kde na Slovensku otvorí prvé predajne

15. 8. 2024 | Redakcia

Biedronka prezradila, kde na Slovensku otvorí prvé predajne

Obyvatelia týchto miest sa môžu tešiť na nový obchod. Budú to mestá Levice, Nové Zámky, Považská Bystrica, Senica a Zvolen. Zároveň dáva do pozornosti voľné pracovné pozície.

Test energeťákov: Obľúbený nápoj detí totálne pohorel

15. 8. 2024 | Ivana Sladkovská

Test energeťákov: Obľúbený nápoj detí totálne pohorel

Nezávislá spotrebiteľská organizácia dTest zverejnila výsledky svojho najnovšieho testu, ktorý odhalil šokujúce fakty o zložení týchto nápojov. Energetické nápoje, ktoré sú obľúbené... celý článok