9 z 10 držiteľov tejto kryptomeny je v zisku

Marek Rodák/Kryptomagazín.sk | rubrika: Analýza | 26. 6. 2024
Bitcoin má ziskových držiteľov. Podobne je na tom aj druhá najväčšia kryptomena. Prekvapivo sa pridali aj držitelia DOGE či SHIB.
9 z 10 držiteľov tejto kryptomeny je v zisku
Ilustračná snímka
Zdroj: DALL·E/IvanaS

Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) a memecoiny ako Dogecoin (DOGE) a Shiba Inu (SHIB) majú výrazne vyššie percento ziskových držiteľov v porovnaní s inými kryptomenami. Tento fakt je dôkazom silnej pozície týchto kryptomien na trhu. Potvrdzuje to ich schopnosti generovať zisky pre investorov. Kryptomagazín analyzuje dôvody, na základe ktorých majú práve tieto kryptomeny vysoké percento ziskových držiteľov.

Bitcoin a Ethereum

Bitcoin, známy aj ako digitálne zlato, je najstaršou a najznámejšou kryptomenou na svete. Jeho dominancia na trhu a stále rastúca adopcia sú hlavnými dôvodmi, prečo má vysoké percento ziskových držiteľov. Podľa najnovších údajov je približne až 85 % držiteľov Bitcoinu v zisku. To znamená, že investovali do BTC za nižšiu cenu, než je jeho aktuálna hodnota.

Zdroj: peniaze.sk

Investori vnímajú Bitcoin ako bezpečný prístav, a to najmä v časoch ekonomickej neistoty a inflácie. Vďaka obmedzenej ponuke 21 miliónov BTC je Bitcoin vnímaný ako uchovávateľ hodnoty, podobne ako zlato. Rastúca adopcia inštitucionálnymi investormi, ako sú verejne obchodované spoločnosti a investičné fondy, tiež prispieva k ziskovosti Bitcoinu. Veľké spoločnosti ako Tesla a MicroStrategy nakúpili značné množstvo BTC, čo zvyšuje dôveru ostatných investorov a stabilizuje trh.

Ethereum je druhou najväčšou kryptomenou podľa trhovej kapitalizácie a lídrom v oblasti decentralizovaných aplikácií (dApps) a smart kontraktov. Jeho schopnosť poskytovať infraštruktúru pre vývoj a nasadenie dApps z neho robí atraktívnu investičnú možnosť pre mnohých investorov. Podľa údajov je okolo 75 % držiteľov Etherea v zisku, čo svedčí o jeho silnej pozícii na trhu.

Podiel obchodníkov v zisku

Najväčší podiel má jednoznačne Bitcoin. Je to približne 85 % držiteľov tejto kryptomeny. Druhý najvyšší podiel má Ethereum, kde evidujú štatistici podiel 75 %. Nasledujú memecoiny Dogecoin s 60 % a Shiba Inu s podielom 55 %.

 

Dogecoin a Shiba Inu

Memecoiny ako Dogecoin a Shiba Inu sa stali populárnymi vďaka svojmu komunitnému charakteru a podpore známych osobností. Hoci sú tieto kryptomeny často považované za špekulatívne investície, ich schopnosť generovať zisky pre veľký počet držiteľov je nepopierateľná. Približne 60 % držiteľov Dogecoinu a 55 % držiteľov Shiba Inu je v zisku, čo dokazuje, že aj memecoiny môžu byť ziskové investície. A to aj napriek súčasnému negatívnemu vývoju.

Dogecoin, pôvodne vytvorený ako satirická kryptomena, získal podporu od významných osobností, akou je aj Elon Musk. To výrazne zvýšilo jeho hodnotu a popularitu. Shiba Inu, inšpirovaný úspechom Dogecoinu, sa pomerne rýchlo stal jednou z najpopulárnejších kryptomien. Vďačí za to nielen svojej aktívnej komunite, ale aj marketingovým kampaniam.

Spoločnými faktormi, ktoré prispievajú k vyššiemu percentu ziskových držiteľov týchto kryptomien, sú ich široká adopcia, silná komunita a inovačný potenciál. Bitcoin a Ethereum sú vnímané ako stabilné a dôveryhodné investičné možnosti s dlhodobým potenciálom rastu. Memecoiny, hoci sú špekulatívne, majú schopnosť rýchlo získať popularitu a generovať zisky v krátkom čase.

Investori, ktorí hľadajú ziskové príležitosti v kryptomenovom svete, často volia práve tieto kryptomeny. Dôvodom sú ich schopnosti poskytovať atraktívne výnosy. Diverzifikácia portfólia, ktorá zahŕňa Bitcoin, Ethereum a vybrané memecoiny, môže byť úspešnou stratégiou na maximalizáciu ziskov a minimalizáciu rizík.

Marek Rodák/Kryptomagazín.sk

Redaktor portálu Kryptomagazín.sk Ďalšie články autora.

Experti na granty a dotácie

Viac informácii

Získajte neobmedzený prístup do najväčšej databázy grantov a dotácií na Slovensku. Nájdite ten správny grant pre vašu firmu.

Daňové priznanie v predĺženom termine online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur. Pre našich čitateľov exkluzívna zľava 10%.

DníHodínMinútSekúnd
Nechcem sa stresovaťZľavový kód: PENIAZE10

Ak chcete riešiť dane po starom, máme pre vás inteligentné formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Viac istôt, ale aj šialene vysoké pokuty. Do sveta kryptomien prichádzajú nové pravidlá

28. 6. 2024 | Redakcia

Viac istôt, ale aj šialene vysoké pokuty. Do sveta kryptomien prichádzajú nové pravidlá

Európska únia prijala komplexný regulačný rámec pre kryptoaktíva, známy ako MiCA, ktorý má za cieľ zvýšiť transparentnosť, zamedziť podvodom a zjednotiť fungovanie kryptoaktív naprieč... celý článok

Trh s NFT ožíva. Bitcoin ho môže vrátiť na scénu

14. 6. 2024 | Marek Rodák/Kryptomagazín.sk

Trh s NFT ožíva. Bitcoin ho môže vrátiť na scénu

Bitcoin sa presadil aj v oblasti NFT. Jeho podiel stúpa. Výhodou je jeho stabilita, ale aj dôveryhodnosť.

Lepšie ako Bitcoin: 5 kryptomien, ktoré sa oplatí nakúpiť v júni 2024

31. 5. 2024 | Marek Jendrál/Kryptomagazin

Lepšie ako Bitcoin: 5 kryptomien, ktoré sa oplatí nakúpiť v júni 2024

Bitcoin pozná každý, no na trhu je množstvo kryptomien, ktoré majú obrovský ziskový potenciál. Toto je top 5 kryptomien na kúpu pre jún 2024. Cenová výkonnosť týchto kryptomien značne... celý článok

Bitcoin čoskoro prekoná hodnotu milión dolárov, tvrdí známa tvár kryptosveta

15. 5. 2024 | Marek Rodák/Kryptomagazín.sk

Bitcoin čoskoro prekoná hodnotu milión dolárov, tvrdí známa tvár kryptosveta

Jack Dorsey, spoluzakladateľ Twitteru a veľký priekopník kryptomien, tvrdí, že hodnota Bitcoinu prerazí strop v podobe milióna dolárov. Za jeho názorom je naozaj dobrý dôvod.

Uľaví sa podnikateľom, kryptoinvestori pocítia zmeny. Prezidentka podpísala nové zákony

9. 5. 2024 | Redakcia

Uľaví sa podnikateľom, kryptoinvestori pocítia zmeny. Prezidentka podpísala nové zákony

Prezidentka Zuzana Čaputová podpísala dve novely, ktoré sa týkajú podnikania a investícií. Novela pre podnikateľov odstráni administratívnu záťaž a byrokraciu. Zároveň sa menia pravidlá... celý článok