Bitcoin čoskoro prekoná hodnotu milión dolárov, tvrdí známa tvár kryptosveta

Marek Rodák/Kryptomagazín.sk | rubrika: Článok | 15. 5. 2024
Jack Dorsey, spoluzakladateľ Twitteru a veľký priekopník kryptomien, tvrdí, že hodnota Bitcoinu prerazí strop v podobe milióna dolárov. Za jeho názorom je naozaj dobrý dôvod.
Bitcoin čoskoro prekoná hodnotu milión dolárov, tvrdí známa tvár kryptosveta

Zdroj: DALL·E/IvanaS

Bitcoin je často diskutovanou témou. Súčasná prestávka v raste je dobrou príležitosťou na vydávanie predikcií, rôzne rozhovory a pod. Tie umožňujú dostať sa hlbšie do uvažovania rôznych analytikov. Jednou z významných postáv súčasnej kryptomenovej komunity je aj Jack Dorsey, v súčasnosti riaditeľ spoločnosti Block. Jeho predikcia je dlhodobá a súvisí až s obdobím po nasledujúcom halvingu. Ako termín si vybral okrúhly rok 2030. V tom čase podľa jeho názoru bude Bitcoin v hodnote 1 000 000 dolárov, píše Kryptomagazín.sk.

Bitcoin porastie, tvrdí Dorsey

Jack Dorsey, spoluzakladateľ Twitteru a významný podporovateľ kryptomien, vyvolal rozruch vo finančnom svete svojou predpoveďou. Myslí si, že cena Bitcoinu dosiahne jeden milión dolárov do roku 2030. Táto odvážna predpoveď prichádza v čase, keď Bitcoin pokračuje v zaznamenávaní významného rastu a získava na popularite ako alternatívna investícia aj platobný prostriedok. Podstatné sú však primárne dôvody, prečo to tvrdí.

 

 

Podľa Dorseyho je kľúčom k tak dramatickému nárastu ceny Bitcoinu jeho rastúca adopcia, ktorá sa podľa jeho názoru stane exponenciálnou. Bitcoin sa čoraz viac prijíma nielen medzi individuálnymi investormi, ale aj v podnikateľskej sfére a medzi vládnymi inštitúciami. To by mohlo viesť k masívnejšiemu prílivu kapitálu do Bitcoinu, a tým aj k výraznému zvýšeniu jeho ceny. Postup adopcie je nepopierateľnou skutočnosťou.

Dorsey tiež poukazuje na technologické inovácie v rámci blockchainu a Bitcoinu, ako sú lepšia škálovateľnosť a bezpečnosť, ktoré by mohli prispieť k jeho väčšiemu prijatiu a zvýšenej dôvere užívateľov. Zlepšenie týchto technologických aspektov by mohlo znížiť transakčné poplatky a zvýšiť rýchlosť transakcií, čo by Bitcoin urobilo atraktívnejším pre širšie spektrum používateľov.

Dopad na trhy a ekonomiku

 

 

Predpoveď ceny Bitcoinu na úrovni jedného milióna dolárov má potenciál výrazne ovplyvniť globálnu ekonomiku. S rastúcou hodnotou Bitcoinu sa môže zvýšiť jeho vplyv na finančné trhy, a tým môže dôjsť k preskupeniu finančných aktív. Následne v tom investori môžu hľadať ochranu pred infláciou a ekonomickou neistotou v digitálnych menách.

Významné je tiež poukázať na to, že takáto vysoká predpoveď ceny tiež zvyšuje volatilitu v očakávaniach trhu. Investori môžu začať špekulovať na raste ceny, čo by mohlo viesť k výrazným výkyvom v krátkodobom horizonte. Napriek tomu, že dlhodobý výhľad pre Bitcoin vyzerá podľa Dorseyho sľubne, je dôležité, aby si investori boli vedomí rizík spojených s volatilitou kryptomeny. 

Predpoveď Jacka Dorseyho, že Bitcoin dosiahne hodnotu jedného milióna dolárov do roku 2030, je nepochybne odvážnym tvrdením. Viditeľne odráža jeho silnú vieru v budúcnosť digitálnych mien. Táto predpoveď pritom nie len podnecuje debatu o hodnote a stabilite Bitcoinu, ale zároveň motivuje trhy, investorov a vývojárov, aby zvážili dlhodobý potenciál a význam kryptomien v modernom svetovom hospodárstve.

Marek Rodák/Kryptomagazín.sk

Redaktor portálu Kryptomagazín.sk Ďalšie články autora.

Účet s bonusom až do 60 €

Chcem bonus

Založte si Účet pre zelenší svet online – kvôli prírode aj pre seba! Na 12 mesiacov zadarmo a s podporou enviroprojektov.

Advertisement

Daňové priznanie v predĺženom termine online

Kompletné daňové priznanie online za 15 minút a 19,90 eur. Pre našich čitateľov exkluzívna zľava 10%.

DníHodínMinútSekúnd
Nechcem sa stresovaťZľavový kód: PENIAZE10

Ak chcete riešiť dane po starom, máme pre vás inteligentné formuláre.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Viac istôt, ale aj šialene vysoké pokuty. Do sveta kryptomien prichádzajú nové pravidlá

28. 6. 2024 | Redakcia

Viac istôt, ale aj šialene vysoké pokuty. Do sveta kryptomien prichádzajú nové pravidlá

Európska únia prijala komplexný regulačný rámec pre kryptoaktíva, známy ako MiCA, ktorý má za cieľ zvýšiť transparentnosť, zamedziť podvodom a zjednotiť fungovanie kryptoaktív naprieč... celý článok

9 z 10 držiteľov tejto kryptomeny je v zisku

26. 6. 2024 | Marek Rodák/Kryptomagazín.sk

9 z 10 držiteľov tejto kryptomeny je v zisku

Bitcoin má ziskových držiteľov. Podobne je na tom aj druhá najväčšia kryptomena. Prekvapivo sa pridali aj držitelia DOGE či SHIB.

Trh s NFT ožíva. Bitcoin ho môže vrátiť na scénu

14. 6. 2024 | Marek Rodák/Kryptomagazín.sk

Trh s NFT ožíva. Bitcoin ho môže vrátiť na scénu

Bitcoin sa presadil aj v oblasti NFT. Jeho podiel stúpa. Výhodou je jeho stabilita, ale aj dôveryhodnosť.

Lepšie ako Bitcoin: 5 kryptomien, ktoré sa oplatí nakúpiť v júni 2024

31. 5. 2024 | Marek Jendrál/Kryptomagazin

Lepšie ako Bitcoin: 5 kryptomien, ktoré sa oplatí nakúpiť v júni 2024

Bitcoin pozná každý, no na trhu je množstvo kryptomien, ktoré majú obrovský ziskový potenciál. Toto je top 5 kryptomien na kúpu pre jún 2024. Cenová výkonnosť týchto kryptomien značne... celý článok

Uľaví sa podnikateľom, kryptoinvestori pocítia zmeny. Prezidentka podpísala nové zákony

9. 5. 2024 | Redakcia

Uľaví sa podnikateľom, kryptoinvestori pocítia zmeny. Prezidentka podpísala nové zákony

Prezidentka Zuzana Čaputová podpísala dve novely, ktoré sa týkajú podnikania a investícií. Novela pre podnikateľov odstráni administratívnu záťaž a byrokraciu. Zároveň sa menia pravidlá... celý článok