Nový podcast: Vzťah k peniazom si vytvárame do siedmich rokov života

Redakcia | rubrika: Článok | 19. 6. 2024
Ako naše postoje k peniazom ovplyvňujú rodičia a prostredie? A ako si z detstva nesieme zlé návyky, ktoré nás môžu sprevádzať celý život? Nový podcast No Money, No Funny! od portálu Peniaze.sk sa venuje práve týmto otázkam. Moderátorky Diana a Lujza vám priblížia, ako si vytvoriť zdravý vzťah k peniazom, poskytnú tipy na šetrenie a plánovanie rozpočtu a naučia vás, ako učiť finančnú zodpovednosť deti. Zistite viac o tom, ako zmeniť generačnú kliatbu večného nedostatku peňazí a prečo je dôležité finančné návyky osvojiť už v detstve.
Nový podcast: Vzťah k peniazom si vytvárame do siedmich rokov života

Zdroj: Archív Canva

Do akého veku je nastavená väčšina našich postojov k peniazom? Nech si o peniazoch myslíme čokoľvek, každý máme nejaký vzťah k nim. Niekde to začína. Niekde sa berie náš mindset, to nastavenie k nim.

Čo sa zamladi naučíš, v starobe akoby si našiel, hovorí staré príslovie. V oblasti peňazí to naozaj platí. Podľa výskumov si najviac finančných návykov osvojíme do siedmich rokov života.

No Money, No Funny! Nový podcast portálu Peniaze.sk

Práve o vzťahu k peniazom už od kolísky je prvá epizóda nášho úplne nového podcastu No Money, No Funny!. Ako naše postoje k peniazom ovplyvňujú rodičia a prostredie? Nesieme si zlé návyky od detstva? A ako zmeniť generačnú kliatbu večného nedostatku peňazí? Naše moderátorky Diana a Lujza rozoberajú, ako si vytvoriť zdravý vzťah k peniazom, tipy na šetrenie a plánovanie rozpočtu a spôsoby, ako učiť finančnú zodpovednosť deti.

Predstavujeme Dianu a Lujzu, moderátorky podcastu

Keď sa stretnú dve vtipné baby, ktorých vášňou sú peniaze a majú víziu odovzdať svoje skúsenosti ďalším ľudom, zistíte, že rozhovor o peniazoch môže byť zábavný, príjemný a zároveň poučný. Celá Diana a Lujza! Sebareflexia im tiež nechýba.

Budú sa rozprávať o bežných dňoch, vzťahoch, rodine, práci. To všetko je prepletené peniazmi a preto ich nevyčleňujú ako samostatnú odbornú tému. Dajú vám balík All in one Exclusive. Reálnu skúsenosť, z ktorej si každý môže niečo vziať. Hodnotné informácie, ktoré pomasírujú tvoju šedú hmotu. Vtipné skutočné historky, ktoré pobavia a zábavné výzvy na otestovanie samého seba.

Diana Janošťáková je finančná profesionálka s hlbokými znalosťami kapitálových trhov zo Slovenska aj zahraničia. Na kapitálových trhoch a v oblasti investícií pôsobí 20 rokov, počas ktorých bola na strane obchodu aj tradingu, na strane retailu aj veľkých privátnych a korporátnych klientov. Vytvárala portfólia naprieč rôznymi triádami aktív s rôznymi časovými horizontmi.

V časoch pôsobenia v Miláne pravidelne hosťovala v TV Class CNBC Milano Finanza a pravidelne spolupracovala aj so švajčiarskou TV Dukascopy zameranou na financie. Je bývalou vrcholovou športovkyňou a reprezentantkou v krasokočuľovaní, ktorému sa venovala 17 rokov úspešne na Slovensku aj v zahraničí Na Slovensku sa zúčastnila show Hviezdy na ľade (TV JOJ). Financie, matematika a história sú jej obľúbené témy.

Lujza Krištofičová je vodné znamenie, ktoré pláva vo finančných vodách viac ako 10 rokov. Kariéru začala budovať v poisťovni ako maklérka. Neskôr sa v banke starala o podnikateľské subjekty. Aktuálne pracuje ako projektová manažérka na IT oddelení broker poolu. Svoju prax využíva na zlepšovanie a vývoj procesných a technologických riešení ako pre B2B tak aj pre B2C klientov. Dodnes má svoju sieť klientov, ktorým spravuje zmluvy a finančné plány.

Lujza sa cez sociálne siete prihovára ľudskou rečou bežným ľuďom. Už ako dieťa si zaumienila splniť si všetky túžby. Tak si zahrala v slovenskom filme a mala vlastnú radio show. Dušou je večné dieťa s kreatívnym myslením. Ten kto ju pozná o nej hovorí, že prehovorí aj mŕtveho aby vstal.

Redakcia

Autor článku Redakcia

Internetový denník Peniaze.sk momentálne patrí medzi najnavštevovanejšie ekonomické weby. Svojim užívateľom ponúka články z rôznych oblastí osobných financií, praktické rady, komentáre, užitočné kalkulačky, politické témy,... Ďalšie články autora.

Účet s bonusom až do 60 €

Chcem bonus

Založte si Účet pre zelenší svet online – kvôli prírode aj pre seba! Na 12 mesiacov zadarmo a s podporou enviroprojektov.

Advertisement

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Toto ste už čítali?

Sú peniaze koreň všetkého zla, alebo kľúčom k úspechu? Otestujte sa a zistite, aký ste finančný typ

3. 7. 2024 | Redakcia

Sú peniaze koreň všetkého zla, alebo kľúčom k úspechu? Otestujte sa a zistite, aký ste finančný typ

Prečo je dôležité s deťmi hovoriť o peniazoch? Ako to ovplyvní ich vzťah k peniazom a aké sú najčastejšie postoje ľudí k peniazom? O tom a omnoho viac sa v ďalšom diely podcastu No... celý článok

Štát dá tisícom Slovákov cestovné pasy zadarmo. Mnohí však môžu prísť o svoje dovolenky

26. 6. 2024 | Ivana Sladkovská

Štát dá tisícom Slovákov cestovné pasy zadarmo. Mnohí však môžu prísť o svoje dovolenky

Od 1. apríla sa zvyšovali poplatky za vydanie cestovného pasu, čo vyvolalo nápor žiadostí v marci. Tisíce Slovákov teraz márne čakajú na svoje pasy. Poslanec PS Ján Hargaš obviňuje... celý článok

Kiná umierajú a z hudobníkov sú otroci. Temná stránka streamovacích služieb

22. 6. 2024 | Michael Durčák

Kiná umierajú a z hudobníkov sú otroci. Temná stránka streamovacích služieb

Ak niektoré odvetvie hospodárstva od základu zmenilo model predplatného, je to jednoznačne zábavný priemysel. Zatiaľ čo zdieľanie áut a ďalšie nápady sa rozbiehajú, hudbu a filmy už... celý článok

Táto krajina je pre starých. Slovensko má najvyšší podiel dôchodcov v celej EÚ

21. 6. 2024 | Ivana Sladkovská

Táto krajina je pre starých. Slovensko má najvyšší podiel dôchodcov v celej EÚ

Približne tretina ľudí na Slovensku poberá nejakú dôchodkovú dávku. Je to najvyšší podiel dôchodcov v celej EÚ. Vyplýva to z najnovších dát Eurostatu. Zároveň ale na dôchodky dávame... celý článok

Štát zo Slovákov potichu vysáva viac a viac peňazí

21. 6. 2024 | Ivana Sladkovská

Štát zo Slovákov potichu vysáva viac a viac peňazí

Pracujete a platíte dane? Potom by vás mohlo zaujímať, ako sa daňové zaťaženie pracujúcich na Slovensku zmenilo za posledné roky. Jozef Mihál, odborník na dane a bývalý minister práce,... celý článok