Bolt spúšťa v Bratislave úplne novú službu

Ivana Sladkovská | rubrika: Článok | 9. 10. 2024
Bolt, technologická platforma známa svojimi inovatívnymi riešeniami, rozširuje svoje služby v Bratislave o novinku Bolt Send. Táto služba umožňuje rýchle a jednoduché doručovanie menších balíkov, zabudnutých vecí či darčekov prostredníctvom aplikácie Bolt.
Bolt spúšťa v Bratislave úplne novú službu

Zdroj: Shutterstock

Bolt, technologická platforma známa svojimi inovatívnymi riešeniami pre mestskú mobilitu, spúšťa v Bratislave novú službu Bolt Send. Táto novinka vyzýva tradičné kuriérske spoločnosti a prináša zákazníkom - fyzickým osobám aj firmám - možnosť rýchlo a jednoducho doručovať menšie balíky, zabudnuté veci či darčeky v priebehu niekoľkých minút. Všetko prebieha prostredníctvom aplikácie Bolt, kde si používatelia môžu jednoducho zvoliť ikonu balíka, podobne ako pri objednávaní jazdy alebo elektrickej kolobežky.

Bolt prichádza na trh s novou službou

Bolt nie je prvou spoločnosťou, ktorá v Bratislave ponúka tento typ prepravy menších zásielok. Priekopníkom na trhu je expresná cyklokuriérska službu Švihaj Šuhaj, ktorú neskôr vzala pod svoje krídla spoločnosť GO4. Doručovanie zásielok v priebehu hodín či minút poskytuje aj slovenská platforma HOPIN.

Bolt sa chce od konkurencie odlíšiť najmä prehľadným cenníkom priamo v aplikácii a za svoju veľkú výhodu považuje sieť partnerských vodičov po celom meste. Vodič balík vyzdvihne a doručí priamo k adresátovi, pričom odosielateľ aj príjemca môžu sledovať celý proces v reálnom čase prostredníctvom aplikácie. Táto transparentnosť dodáva používateľom istotu a komfort pri využívaní služby.

Ako uviedol Josef Rückl, generálny riaditeľ spoločnosti Bolt pre Slovensko: „Vďaka tejto novej službe môžu zákazníci rýchlo a jednoducho posielať a prijímať balíky priamo z aplikácie Bolt, ktorú už v drvivej väčšine majú vo svojom mobilnom telefóne, čo im šetrí čas a znižuje potrebu používať na kratšie cesty auto.“

Služba je určená jednotlicvom, ale aj firemným zákazníkom, ktorí môžu jednoducho doručovať dokumenty, zmluvy či iné dôležité materiály medzi partnermi alebo klientmi. Ideálnym riešením je aj pre menšie obchody, ktoré chcú zrýchliť dodanie tovaru zákazníkom.

„Služba Bolt Send je ideálna pre jednotlivcov aj firmy, ktoré potrebujú čo najrýchlejšiu možnosť posielania balíkov. Vďaka integrácii do našej B2B platformy Bolt Business navyše firmy ušetria ešte viac času, ktorý by inak strávili zbytočným papierovaním,“ dodáva Rückl.

Čo môžete posielať

Služba je zameraná na doručovanie menších balíkov s hmotnosťou do 15 kg a rozmermi maximálne 65 x 55 x 40 cm, pričom je dôležité, aby sa zásielka zmestila do vozidla na sedadlo spolujazdca alebo do kufra. Zároveň platí, že potraviny, alkohol, zbrane, lieky a iné zakázané položky nie je možné prostredníctvom Bolt Send prepravovať. Balíky musia byť čisté, bezpečne zabalené a pripravené na doručenie.

Pre partnerských vodičov spoločnosti Bolt táto nová služba znamená ďalšiu príležitosť na zárobok. Okrem prepravy pasažierov môžu teraz profitovať aj z doručovania balíkov, čo im otvára nové možnosti zvýšenia svojho príjmu.

Bolt je európska super aplikácia, ktorá sa zameriava na zlepšenie mestskej mobility. So svojimi viac než 200 miliónmi zákazníkov v 50 krajinách Európy a Afriky prináša služby ako taxislužby, zdieľané vozidlá, kolobežky či rozvoz jedla a tovaru. Cieľom spoločnosti je spraviť mobilitu v mestách dostupnejšou, bezpečnejšou a udržateľnejšou, čo sa odráža aj v ich novej službe Bolt Send, ktorá zefektívňuje spôsob doručovania menších zásielok a prispieva k čistejšiemu mestskému prostrediu.

Ivana Sladkovská

Autor článku Ivana Sladkovská

Šéfredaktorka portálu Peniaze.sk. Venuje sa najmä servisným ekonomickým témam štátnych dávok, dôchodkov a sociálnych výhod. Ďalšie články autora.

Porovnajte si ponuky, vyberte tú najvýhodnejšiu a ušetrite.

Ušetrite na hypotéke a životnom poistení alebo s nami sporte a zarobte viac. Nechajte si od nás porovnať ponuky a vyberte si tú najvhodnejšiu pre vás.

Páčil sa vám článok?

0
ÁnoNie
Vstúpiť do diskusie
V diskusii je celkom 0 komentárov

Obľúbené témy

Bratislava

Toto ste už čítali?

Ťažké správy pre vodičov: U susedov zdražujú diaľničnú známku

2. 10. 2024 | Redakcia | 2 komentáre

Ťažké správy pre vodičov: U susedov zdražujú diaľničnú známku

Cena diaľničnej známky v Česku sa zvýši. Ministerstvo dopravy ČR uvádza, že hlavným dôvodom zvýšenia cien je zavedenie automatickej valorizácie.

Aktualizované informácie o zimných pneumatikách: Vodiči na Slovensku nemusia nič meniť

26. 9. 2024 | Ivana Sladkovská | 2 komentáre

Aktualizované informácie o zimných pneumatikách: Vodiči na Slovensku nemusia nič meniť

Od októbra 2024 vstupujú do platnosti nové pravidlá týkajúce sa používania zimných pneumatík na Slovensku. Ak ste si doteraz neobstarali pneumatiky so správnym označením, môžete sa... celý článok

Ceny benzínu spadli na predkrízovú úroveň. Budú ešte klesať?

20. 9. 2024 | Ivana Sladkovská

Ceny benzínu spadli na predkrízovú úroveň. Budú ešte klesať?

Benzín 95 sa predáva za 1,477 eura za liter, motorová nafta za 1,403 eura a prémiový benzín 98 zlacnel na 1,669 eura za liter. Za prepadom cien je predovšetkým pokles cien ropy na medzinárodnej... celý článok

Môžu cyklisti či kolobežkári jazdiť po chodníku? Pozor na pokuty

19. 9. 2024 | Barbora Magočová

Môžu cyklisti či kolobežkári jazdiť po chodníku? Pozor na pokuty

Chodník je primárne vyhradený pre chodcov. Napriek tomu však na ňom bežne stretnete aj cyklistov, kolobežkárov či korčuliarov. Nie všetci sú natoľko ohľaduplní, aby sa pohybu chodcov... celý článok

Vodiči, pozor: Diaľničná známka bude stáť 90 eur na rok

17. 9. 2024 | Ivana Sladkovská

Vodiči, pozor: Diaľničná známka bude stáť 90 eur na rok

Zvýšenie ceny za diaľničnú známku je súčasťou konsolidačného balíčka z dielne vládnej koalície. Zdražie celoročná 365-dňová známka a tiež jednodňová diaľničná známka.